Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

paus aftreden 2013

Posted on February 11 2013 by journalisten2012. Aftreden paus was meestal niet vrijwillig Door ANDRÉ HORLINGS 15 februari 2013 Voor het eerst sinds 1415 heeft een paus zijn aftreden aangekondigd.


A Swiss Guard Salutes As Cardinal Timothy M Dolan Of New York Arrives Swiss Guard Rome Men In Uniform

Op 11 februari 2013 kondigde paus Benedictus XVI aan dat hij zou aftreden.

. Journalist Stijn Fens heeft een vlot boeiend boek geschreven over het Vaticaan en alles er om heen. Sinds ongeveer anderhalf uur geleden is het pontificaat van paus Benedictus XVI bijna geruisloos geëindigd en bevindt de Rooms-Katholieke Kerk zich na 8 jaar weer in een periode van Sede Vacante. Mocht de op 13-3-2013 gekozen paus later in 2020 aftreden dan lijkt hij daarmee de bijna 900 jaar oude profetie van StMalachy te gaan vervullen. Bliksem bij aftreden paus was teken Door.

In de meeste omstandigheden is dat echter ten zeerste af te raden. Let op het respectvolle sister Church of Rome. Aan het Vaticaanse ministerie BuZa verbonden blog schrijft dat de paus een. Ik ben er zeker van dat mijn krachten door mijn gevorderde leeftijd niet meer voldoende.

Phlip Huff schreef het tweede verhaal. Al kan men zich daar vragen bij stellen zoals traditionalistische katholieken doen Christus kwam immers ook niet van het kruis feit is dat er een nieuwe paus gekozen zal worden. Een bliksem trof de St-Pietersbasiliek. De Orde van Malta één van de oudste nog bestaande ridderordes die dateert uit de tijd van de kruisvaarders heeft in Rome zijn 900ste verjaardag gevierdDe viering werd voorgezeten door paus Benedictus XVI.

BNN heeft drie schrijvers gevraagd om een hoorspel te bedenken. De profetieën in het Boek der Waarheid over zijn aftreden werden vervuld op 11 februari 2013. Het informele aftreden van paus Benedictus XVI Posted on 28 februari 2013 by Caspar Sinds ongeveer anderhalf uur geleden is het pontificaat van paus Benedictus XVI bijna geruisloos geëindigd en bevindt de Rooms-Katholieke Kerk zich na 8 jaar weer in een periode van Sede Vacante waarin de Stoel van Petrus vacant is totdat er een nieuwe paus. Op 11 februari 2013 schreef paus Benedictus XVI geschiedenis door zijn aftreden aan te kondigen.

Op February 11 2013. ROME Paus Benedictus XVI heeft vanmorgen bekendgemaakt dat hij 28 februari zal aftreden. Paus Franciscus zou bijna geen steun meer genieten van kardinalen omdat hij zich volledig achter de communistische Great Reset Agenda-2030 vaccinatiecampagne heeft geschaard. Nieuwegracht 61-65 3512 LG Utrecht.

De oecumenische orthodoxe patriarch van Constantinopel over het aftreden van paus Benedictus XVI Op de site van Radio Vaticana zijn verklaring. Februari 2013 Het informele aftreden van paus Benedictus XVI. Eric Corton verplaatst zich in de Paus. De aankondiging kwam als.

Paus Benedictus die van niemand raad. De paus danst en klapt mee tijdens een dienst in Indonesië Bronwwwkerknieuwsnl De paus leidt een dienst in het Vaticaan. 5 berichten gepubliceerd door SPQR. De Paus van Rome als monarch van de Kerk kan vanuit zijn eigen gezag dat hij in de morele persoon van Petrus bezit aftreden.

Dit vermelden de Italiaanse media. Tijdens een consistorie voor de heiligverklaring van een aantal martelaren gaf hij op het einde rond 12 uur een toespraak waarin hij zei. Paus Franciscus Op 13 maart 2013 werd Jorge Bergoglio. Posted on February 11 2013 by journalisten2012.

De 265e paus heeft besloten om na 8 jaar paus te zijn geweest de titel aan iemand anders over te dragen. De geruchten dat paus Franciscus voortijdig zal aftreden zijn weer in volle hevigheid teruggekeerd. Dit stond in een uitgegeven verklaring van het Vaticaan. Negri nam vorige maand ontslag als Aartsbisschop van Ferrara-Comacchio omdat hij de leeftijd voor verplichte pensionering van 75 bereikt had.

Hij heeft gezegd de kerk te blijven dienen na zijn aftreden. Het aftreden van Paus Benedictus Op 11 februari 2013 kondigde paus Benedictus XVI aan dat hij zou aftreden. 10 posts published by journalisten2012 during February 2013. Met het aftreden van Paus Benedixtus XVI is het Vaticaan in het centrum van het nieuws de komende weken.

De 111 e paus Benedictus XVI werd door hem als de. Paus Benedictus Hij is onze 265ste en laatste ware paus. We kijken terug op deze periode met een mooie fotoreportage. Woensdag 27 februari 2013.

ROME Paus Benedictus XVI treedt aan het einde van deze maand af. Als eerste heeft Willem Bosch een verhaal geschreven. Posted on 28 februari 2013 by Caspar. De Volkskrant Op 11 februari enkele uren nadat de paus zijn aftreden bekend had gemaakt werd de Sint Pieter in Rome getroffen door de bliksem.

Maandag 11 februari 2013. 19 maart 2022 Tijd. Hij zegent de kardinalen Bron. Deze laatste haalt vandaag zelf het nieuws door onverwacht zijn ontslag aan te kondigen.

Wij zien dan ook wat voor desastreuze gevolgen het aftreden van Benedictus XVI gehad heeft voor de Kerk. Aftreden Paus slaat in als een bom. Enkele uren nadat hij zijn aftreden aankondigde brak er zwaar onweer uit boven het Vaticaan. Indien Paus Benedictus weigert bedreigt Team Bergoglio de paus met moord waarbij het document van een Italiaanse journalist wordt geciteerd van 11 februari 2012 dat zegt dat de moord binnen één jaar zal gebeuren.

Hoorspelen rond het aftreden Paus Benedictus. 3FM DJ Coen Swijnenberg verteld het verhaal. Na het conclaaf van 2013 werd Franciscus zijn opvolger. Op 28 februari trad Paus Benedictus onverwachts af.

Italiaanse media speculeren opnieuw over aanstaand aftreden paus Franciscus. In 2005 werd hij de opvolger van Johannes Paulus II. ROME Paus Benedictus XVI heeft zijn ontslag ingedient. Deze Ierse aartsbisschop reisde in het jaar 1139 naar Rome en zou daar een visioen hebben gekregen van alle toekomstige pausen 112 in getal.

Naast het feit dat Paus Benedictus sinds zijn zogenaamde aftreden in 2013 dat ongeldig was witte gewaden blijft dragen blijft aangesproken worden met Zijne Heiligheid een titel exclusief voorbehouden voor de Paus nog steeds ondertekent met Benedictus XVI en in het Vaticaan blijft wonen weigerde hij ook zijn wapenschild te laten veranderen. Mocht het 83 jarige hoofd van de Katholieke Kerk inderdaad in 2020 aftreden dan is hij na zijn voorganger. In zijn interview van afgelopen maandag zei Aartsbisschop Negri dat hij Paus Benedictus XVI meerdere keren heeft bezocht sinds zijn aftreden in 2013. Benedictus XVI zal de eerste paus in 598 jaar zijn die niet op de stoel van Petrus sterft.

Aftreden Paus Benedictus XVI. Aftreden van Paus Benedictus XVI Paus Benedictus XVI in 10 fotos. De 85-jarige Benedictus XVI zal 28 februari aftreden om 2000 uur. Later die maand werd hij de eerste emeritus-paus.

In het bewustzijn van de ernst van deze daad verklaar ik daarom met volle vrijheid af te zien van het ambt van bisschop van Rome van opvolger van Petrus dat mij door de kardinalen op 19 april 2005. Volgens een bron die dichtbij de Vaticaanse leider staat zou Franciscus al bij zijn aantreden in 2013 hebben gezegd slechts 7 jaar in het ambt te zullen blijven. Het is dan ook geen toeval dat Benedictus zijn aftreden aankondigt op 11 februari 2013. Peter de Graaf 220213 11u21 Bron.

Zo begint hij zijn boek met de pausverkiezing van Paus Johannes Paulus II waarbij hij zelf aanwezig was.


2013 Audi A7 Silver By Verde Custom Wheels Audi A7 Custom Wheels Audi 2017


Soundgarden Vancouver 13 Pobiak 1st Concert Poster Art Music Poster Gig Posters


Spits Met De Paus Wir Sind Pabs Bild Was Niet Iets Beter Maar Deze Telt Ook Spitsen


Pin Op Inhaak Marketing


Pin On Benedict Xvi S Papacy And Papal Conclave Of 2013

Post a Comment for "paus aftreden 2013"